Vijf redenen waarom elke organisatie een doelenboom zou moeten hebben

door Antoinette Wieman

Founding Partner

antoinette@bizaline.com

Het lijkt soms wel alsof elke organisatie middenin een enorme verandering zit. En dat heeft een reden: de digitale revolutie voltrekt zich voor onze ogen. Als we ons niet snel genoeg aanpassen, kunnen organisaties razendsnel ineffectief worden en hun bestaansrecht verliezen. Terwijl anderen juist kans zien om zich te ontpoppen tot de leiders van de toekomst.

In deze context is het essentieel voor elke organisatie om de kansen te grijpen die de technologische veranderingen ons aanreiken. Dat lukt niet zonder een heldere en samenhangende strategie. Helaas wordt die “strategie” nog altijd te vaak aan de hand van PowerPoint-presentaties aan het personeel gepresenteerd – zonder concrete handvatten voor implementatie. Zelfs als de strategie goed beschreven is, is het niet altijd duidelijk waarom we ons daaraan zouden moeten houden, of hoe we die strategie kunnen vertalen naar de werkvloer. Kortom: er is een forse afstand tussen de strategie op papier en de uitvoering in de praktijk. Gelukkig zijn er manieren om die afstand te overbruggen.

Eén van die manieren is de doelenboom: een schematische afbeelding die de samenhang tussen de visie, doelen, strategieën, projecten en KPI’s van de organisatie laat zien. Er zijn verschillende achterliggende methodieken voor de opmaak van dit schema, zoals OGSM, DIN of OKR. Het resultaat is dat in één oogopslag duidelijk is of het gehele plaatje klopt: zijn er projecten zonder doel? Hebben alle doelen projecten die samen opgeteld de doelen realiseren?

Een goede doelenboom geeft je:

  • Een helder en samenhangend overzicht van je doelen, strategieën, programma’s en projecten;
  • Duidelijkheid over de bijdrage van elk individueel programma en project aan de strategische visie van de organisatie;
  • Data om effectieve en minder effectieve projecten te identificeren en hierop te sturen;
  • Een visueel raamwerk waarmee je medewerkers en stakeholders enthousiasmeert en motiveert.
Zelfs als de strategie goed beschreven is, is het niet altijd duidelijk waarom we ons daaraan zouden moeten houden

Vijf redenen waarom je een doelenboom zou moeten maken voor jouw veranderplan

 

1. Een routekaart om je visie te realiseren
Bijna elke organisatie heeft tegenwoordig een visie- of missie-statement. Die blijven alleen nogal eens aan de vage kant. Een visie moet niet beperkt blijven tot een abstract feel-goodverhaal: hij moet gekoppeld worden aan een samenhangende en realistische strategie met concrete projecten en acties. Een doelenboom helpt je een visie te vertalen in bereikbare doelen en brengt je organisatie in beweging.

 

2. De zaken concreet houden
Financiële doelen zijn vanzelfsprekend te kwantificeren en de mate waarin ze bereikt zijn, is eenvoudig te monitoren. Maar dat zit anders bij doelen rondom, bijvoorbeeld, maatschappelijk verantwoord ondernemen of werknemersgeluk. Een doelenboom dwingt je om doelen realistisch en meetbaar te maken, zodat je verzekerd bent van tastbare resultaten.

 

3. Je team motiveren
Vooral in grote organisaties zie je het vaak: “eiland-denken”. Het is een epidemisch probleem: mensen vinden het moeilijk om het totaalbeeld in het oog te houden, en geloven vaak onterecht dat de belangen van hun team of afdeling een afspiegeling zijn van de belangen van hun organisatie als geheel. Vaak leidt dat tot verspilling en onprettige werkverhoudingen. Maar het kan anders: het ideaal staat beschreven in de beroemde anecdote over de Amerikaanse president Kennedy, die aan een schoonmaakster op het NASA-hoofdkwartier vroeg wat haar bijdrage was aan dit project en daarop het antwoord kreeg: “Ik help een man op de maan zetten.” Een doelenboom kan precies dat effect hebben: het maakt voor iedereen in een organisatie precies duidelijk hoe hun individuele taken bijdragen aan het grote geheel, en er zijn weinig dingen die meer motiveren dan dat.

 

4. Een effectief communicatie-instrument op alle niveaus
Een doelenboom is een uitstekend instrument om het gesprek mee aan te gaan over de strategie en de toekomst van een organisatie: het brengt je direct bij de kern van de zaak. Een goede doelenboom bewijst dat de werkzaamheden van een organisatie onder controle zijn, dat middelen effectief worden ingezet om doelen te bereiken, en geeft iedereen het vertrouwen dat ze nodig hebben om zich achter de strategie te kunnen scharen.

 

5. Het gaat vliegensvlug
Een doelenboom kan heel veel laten zien, van de visie van een organisatie tot de KPI’s van individuele projecten. Toch kan een doelenboom door een ervaren team vaak in een dag neergezet worden. Alle strategische onvolkomenheden – projecten zonder doelen, strategieën zonder succesmetingen – komen direct bovendrijven en kunnen effectief aangepakt worden.

 

Bonus: voor goud gaan
In deze tijd van grote veranderingen en disrupties is een jaarlijks rondje businessplanning vaak niet meer toereikend. Daarom zou je een doelenboom eigenlijk op dezelfde dynamische manier willen benaderen. Bizaline bouwt niet alleen doelenbomen als snapshot van bestaande organisaties, maar kan ze ook uploaden in de digitale assistent die hoort bij onze AgileOGSM-methodiek. Zo stellen wij organisaties in staat om hun doelenboom continu bij te werken en te updaten. Nieuwe projecten kunnen eenvoudig in je doelenboom gezet worden, ook halverwege het jaar. En als er project gestaakt wordt, zie je direct de gevolgen voor de rest van de organisatie. Met een dynamische doelenboom kan je organisatie sneller en wendbaarder reageren op de acties van concurrenten. Zo overleef je niet alleen, maar kun je voor goud gaan.

Een doelenboom dwingt je om doelen realistisch en meetbaar te maken, zodat je verzekerd bent van tastbare resultaten

Deel dit artikel

Geef mij toegang tot een presentatie

We geven je graag een vrijblijvende demonstratie van onze werkwijze. Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Velden met een (°) zijn verplicht.

Bel me terug

Heb je een vraag of suggestie en wil je daarover iemand spreken? Vul dan je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Velden met een (°) zijn verplicht.

Bel me terug over de Training Doelenboom & OGSM

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Velden met een (°) zijn verplicht.

Bel me terug over de Pilot Programmamonitoring en training

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Velden met een (°) zijn verplicht.